بلوکارت چیست؟

EU Blue Card با الهام گیری از طرح Green Card یا کارت سبز امریکا و رنگ آبی پرچم اتجادیه اروپا برگزیده و با هدف برابری با US Green Card تدوین شده است؛ اما در حقیقت یک کارت نیست بلکه مهری است که در پاسپورت متقاضی درج می شود.


یک موضوع را هیچ وقت نباید فراوش کنید، اول باید پیشنهاد کاری داشته باشید و سپس جهت اخذ Blue Card اقدام کنید؛ در غیر این صورت هزینه های صرف شده توسط شما جهت وکلای مهاجرتی از دست رفته محسوب می شوند. شخص دارنده بلوکارت ، باید در 2 سال اول با همان موقعیت شغلی که بلوکارت را بر مبنای آن اخذ نموده است مشغول به کار شود اما پس از آن می تواند شغل خود را تغییر دهد .


طرح بلوکارت اتحادیه اروپا طراحی شده تا اروپا را به مقصدی جذاب‌تر برای افراد تحصیل کرده خارجی تبدیل نماید.

بلوکارت یک مجوز تایید شده اتحادیه اروپاست که اجازه اقامت افراد متخصص غیر اروپایی را برای کارو زندگی در کشورهای اروپایی فراهم می کند.
بلوکارت اساسا یک مجوز کاری محسوب می شود که متعاقبا منجر به صدور مجوز اقامت برای کارجویان می گردد؛
تصویب این طرح در سال 2009 توسط اتحادیه اروپا شکل گرفت و تنها کشور آلمان از سال 2012 تا 2014، بیش از 7 هزار مجوز بلوکارت صادر نموده است.
کشور آلمان در سال 2015، 14486 مجوز بلوکارت صادر کرد که بالاترین میزان بلوکارت در بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا و حتی میزان بلوکارت‌های صادر شده در سالیان پیش در آلمان محسوب می‌شود و طبق آمار اعلام‌شده اداره مهاجرت و پناهندگی آلمان برای نیمه اول سال 2016، بالغ بر 8670 مجوز بلوکارت صادر شده که نشان از سیر صعودی صدور بلوکارت دارد.
بیشترین تعداد بلوکارت در کشورهای آلمان، فرانسه و لهستان صادر شده است.
اتباع کشورهای هند، چین و روسیه بیشترین تعداد بلوکارت صادر شده را از سال 2012 تاکنون آن خود کرده‌اند.
بلوکارت امکانات ويژه فراوانی را برای متقاضيان مهاجر فراهم ميسازد. یکی از ويژگی های اصلی بلوکارت، اقامت و ایجاد حق کار برای مهاجران خارج از اتحاديه اروپا (مهاجران کشورهای جهان سوم) در بازه زمانی 1 الی 4 سال است.
بلوکارت اتحادیه اروپا در 25 تا از 28 کشور اتحادیه اروپا به کار می رود ولی در دانمارک، ایرلند و انگلیس کاربرد ندارد .

"

درباره بلوکارت بیشتر بدانید

علت ایجاد طرح بلوکارت:

علت ایجاد طرح بلوکارت:

از سال 1960محدودیت سنی برداشته شد و شکافی میان تقاضای کارگران ماهر و پذیرش در دانشگاه ها بوجود آمد. شرکت ها قادر به پر کردن فرصتهای شغلی خود نبودند، و این منجر به پایین آمدن یا توقف رشد اقتصادی می شد.

افزایش سن جمعیت باعث کمتر شدن ساعات کاری مفید شده و هزینه های گزافی برای درمان پرداخت می شود. بدون در اختیار داشتن جمعیت جوان، عدم پرداخت مالیات و کمبود کارگران ماهر، آینده ی اروپا تیره و تار پیش بینی می‌شود.

از آنجا که روز به روز مشاغل نیازمند کارگرانی مجرب و تحصیل کرده هستند، تنها راه برای پاسخگویی به این چالش، پذیرش مهاجر است.

سیاست گذاران اروپایی تصمیم گرفتند قوانین جدیدی در حوزه پذیرش مهاجر در سرتا سر اروپا با نام بلو کارت اتحادیه اروپا وضع کنند: امکان کار و اقامت برای کارگران متخصص و تحصیل کرده ی غیر اروپایی

عدم توانایی اروپا در جذب تعداد زیادی از متخصصین خارجی واجد شرایط از جمله عوامل ایجاد طرح بلوکارت بود .

ارائه یک جایگزین برای گرین کارت شناخته شده آمریکایی که جذابیت مهاجرت به اروپا را افزایش دهد و سیستمی واحد و یکپارچه را برای مهاجرت به اروپا بوجود آورد.

اهداف بلوکارت:

اهداف بلوکارت:

آیا می دانید هدف طرح بلوکارت، مبارزه با بحران جمعیتی اروپا از طریق جذب 20 میلیون نیروی کار از خارج از اتحادیه اروپا می باشد؟

  • بهبود توانایی اتحادیه اروپا برای جذب کارگران متخصص از کشورهای جهان سوم جهت رفع کمبود نیروی کار
  • ایجاد محدودیت فرار مغزها
  • ایجاد یکپارچگی جهت جذب نیروی کار از کشورهای جهان سوم، میان 27 کشور عضو اتحادیه اروپا
مزایای بلوکارت و حق و حقوق دارندگان بلوکارت:

مزایای بلوکارت و حق و حقوق دارندگان بلوکارت:

  • بهره مندی از حقوق اجتماعی و اقتصادی
  • شرایط مناسب برای زندگی با خانواده
  • آزادی های مدنی
  • بهره مندی از حقوق و مزایای کاری مشابه اتباع اروپایی
  • بهره مندی از مزایای مالیاتی و اجتماعی همانند اتباع بومی
  • بهره مندی از حق تحصیل رایگان
  • امکان اقامت خانواده در طول مدت اعتبار
  • امکان سفر و جابجایی آزادانه در سایر کشورهای اتحادیه اروپا
  • امکان اخذ اقامت دائم برای خود و اعضای خانواده
  • امکان ارتقای شغلی
  • بهره مندی از حق کار در کشورهای مختلف اروپایی
  • برخورداری از حقوق مشابه شهروندان در زمینه شرایط کاری و اموزش و پرورش حرفه ای و امنیت اجتماعی
  • دسترسی به کالا ها و خدمات ارائه شده به عموم
متخصصین چه رشته هایی در اولویت جذب در این طرح هستند؟

متخصصین چه رشته هایی در اولویت جذب در این طرح هستند؟

  • مهندس کامپیوتر و فناوری اطلاعات (برنامه نویس، طراح نرم افزار، متخصص شبکه و ...)
  • کلیه شاخه های فنی و مهندسی (کامپیوتر و فناوری اطلاعات، برق، مخابرات، مکانیک، عمران، خودروسازی، نفت و گاز و ...)
  • مهندسین گروه های کشاورزی
  • گروه های پزشکی و پیراپزشکی (پزشک، پرستار، دندانپزشک، انکولوژیست، متخصص زنان، متخصص خون شناسی و ... )
  • دانشمندان، محققین و اساتید دانشگاهی رشته های مختلف ، ریاضیدانان، طراحان، گرافیست ها، متخصصین رشته های هنری و ...
مدت اعتبار بلوکارت چقدر خواهد بود؟

مدت اعتبار بلوکارت چقدر خواهد بود؟

  • مدت اعتبار بلوکارت، بسته به کشور مقصد متغیر و از1 تا 4 سال بوده و امکان تمدید آن تا حداکثر 4 سال است. همچنین پس از 5 سال، امکان اقدام جهت اخذ اقامت دائم وجود دارد.
  • اگر دوره استخدام کمتر از 4 سال باشد، بلوکارت برای طول مدت استخدام به اضافه 3 ماه فرصت برای یافتن کار جدید به فرد داده می شود.
شرایط اخذ بلوکارت/ واجدین شرایط

شرایط اخذ بلوکارت/ واجدین شرایط

  • شما باید یک شهروند غیر اروپایی باشید
  • سه دوره اولیه تحصیلات خود را گذرانده باشید و باید مدرک دانشگاهی از المان داشته باشید یا دیپلم دانشگاهی از یک دانشگاه شناخته شده در کشور خارجی داشته باشید
  • شرایطتان در سطح حرفه ای باشد
  • یک قرارداد کاری یا پیشنهاد شغلی الزام اور از سوی کارفرمای اروپایی با حقوقی حدقل 1.5 برابر درامد ناخالص متوسط به شما پیشنهاد شود.
  • مدارک معتبر برای سفر را داشته باشید
  • بیمه درمانی داشته باشید
  • بایدیا دارای مدرک پیشرفته سه ساله باشید یا پنج سال تجربه کار در زمینه مربوط به تخصصشان را داشته باشید که دو سال از آن را باید بصورت حرفه ای کار کرده باشید.
  • تابعیت یک کشور غیرعضو اتحادیه اروپا را دارا باشید
  • دانش و مهارت کافی در زبان انگلیسی داشته باشید
  • رزومه انگلیسی استاندارد و کامل
  • قرارداد کاری یا یک پیشنهاد شغلی الزام آور (Job Offer Letter) با حقوق حداقل 1.5 برابر میانگین حقوق سالانه در آن کشور را داشته باشید
کارکنان متخصص واجد شرایط چه کسانی هستند؟

کارکنان متخصص واجد شرایط چه کسانی هستند؟

  • فرد باید قرارداد کاری حدقل یک ساله داشته باشد
  • باید ثابت کند که صلاحیت فرد حرفه ای و تخصصی را دارد یا با نشان دادن صلاحیت تحصیلات تکمیلی بالا و داشتن حدقل 5 سال سابقه کار این امر را نشان دهد
  • فرد باید به عنوان کارمند حقوق بگیر کار کند، بلوکارت به افراد کارافرین یا کسانی که برای خودشان کار میکنند تعلق نمیگیرد.
  • درامد ناخالص سالانه فرد باید بالا باشد حدقل یک و نیم برابر درامد ملی
  • فرد باید مدارک و اسناد ضروری برای سفر را از جمله بیمه و هرچیز دیگری که برای افراد که به اروپا سفر میکنند لازم است داشته باشد.
میزان موفقیت بلوکارت

میزان موفقیت بلوکارت

  • علی رغم این واقعیت که کشورهای جدید و اروپایی هنوز با چالش های اقتصادی زیادی مواجه هستند، این طرح تقریبا موفق بوده است.
  • در کشور المان به تنهایی ، بیشتر از 16000 کارت قبل از از ژانویه 2014 صادر شده است.و شرایطی مشابه با گرین کارت امریکا دارد.
مدارک مورد نیاز جهت اقدام برای بلوکارت:

مدارک مورد نیاز جهت اقدام برای بلوکارت:

  • پاسپورت معتبر: اعتبار 12 ماهه ، بعد از برنامه برای بازگشت و تاریخ صادر شده در طول ده سال گذشته
  • فتوکپی از جزییات پاسپورت در صفحه ی A4
  • عکس پاسپورت به صورت استاندارد با ابعاد 35م م در 45 م م
  • کاورلتر، با بیان قصد و مدت اقامت ، خطاب به سفارت و یا مشاور دولتی
  • نامه Recommendation Letter از کارفرما، برای تایید قرارداد(پیشنهاد)
  • آخرین مدرک تصیلی قرارداد کاری ، با کارفرمایان آینده ، و یا پیشنهاد شغلی قطعی با حقوق مشخص
  • مدارک صلاحیت و تجربه ی کاری
  • پرکردن فرم درخواست برای اهدای اقامت
  • رزومه
  • پرکردن فرم مجوز استخدام
  • مدارک پوشش بیمه ی سلامت، توسط کارفرمای آینده (ویژه آلمان)
  • پیش نویس تقاضا برای هزینه های ویزا، برای آفیسر سیاسی،که فقط با INR قابل پرداخت میباشد .(معمولا 60 یورو)(ویژه آلمان)
  • ارسال سندیت مدارک ارسال شده
  • پرکردن فرم توصیف مکان شغلی
اسناد اضافی مورد نیاز ، برای فرم بلوکارت

اسناد اضافی مورد نیاز ، برای فرم بلوکارت

1. درخواست صدور مجوز اقامت
2. گواهی ثبت نام /مدارک اقامت
3. ویزا
4. مجوز کارProfessional Permit در صورت تایید ، آژانس اشتغال فدرال ، بررسی مقایسه ای شرایط کاری ، را در طول پروسه ی درخواست ویزا، انجام میدهد ، و تاییدیه به منظور تقاضانامه ی بلوکارت معتبر میماند .با اینحال اگر بررسی انجام شده ، قبل از درخواست ویزا ، انجام شود، فرم ها و اسناد مورد نیاز به شرح زیر خواهد بود :
5. .فرم : تقاضانامه برای اجازه ی کار
6. .فرم : توصیف موقعیت شغلی

مدارک بیشتری که ممکن است آفیس خارجی از شما بخواهد: اجاره نامه ، یا قرارداد خرید ،مدارک تولد و ازدواج ، و جزئیاتی مانند ، فیش حقوقی سه ماه گذشته، میباشد .
پروسه حدود چهار یا شش هفته به طول می انجامد ، متقاضیان باید برای بلوکارت با اعتباربیشتر از یکسال ، 110 یورو و اعتبار تا یکسال ، 100 یورو بپردازند .

درباره کشورهای عضو بلوکارت

اتریش، بلژیک، بلغارستان، کرواسی، قبرس، چک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایتالیا، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالتا، هلند، لهستان، پرتغال، رومانی، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا، سوئد
هلند

درباره هلند:

پایتخت این کشور آمستردام است کشورهای همسایه آن آلمان- بلژیک و زبان رسمی این کشور هلندی و جمعیت آن 17.02 میلیون نفر و واحد پول این کشور یورو می باشد.

طرح بلوکارت اتحادیه اروپا با هدف تسهیل اقامت متخصصین دارای مهارت های استثنایی در اتحادیه اروپا بنیان نهاده شده است. تنها شرط موجود، برآورده شدن شرایط و الزامات هر کشور اروپایی برای صدور اجازه اقامت، دارا بودن حداقل حقوق تعیین شده و مدرک دانشگاهی معتبر می باشد.

متقاضی باید ابتدا شغلی با حداقل حقوق 5 هزار و 200 یورو بیاید و این فرصت شغلی متعلق به یک شرکت دارای مجوز اسپانسرینگ باشد.

مدت اعتبار بلوکارت هلند، 2 سال می باشد

حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی (در عمل مدرک کارشناسی ارشد توصیه می شود)

جمهوری چک

درباره جمهوری چک:

پایتخت این کشور پراگ است کشورهای همسایه آن لهستان- آلمان- اسلوواکی- اتریش و زبان رسمی این کشور چکی و جمعیت آن 10.56 میلیون نفر و واحد پول این کشور کرونا (CZK)می باشد.

رومانی

درباره رومانی:

پایتخت این کشور بخارست است کشورهای همسایه ان مجارستان- صربستان- مولداوی- اوکراین- بلغارستان و زبان رسمی این کشور رومانیایی و جمعیت 19.71 میلیون نفر و واحد پول این کشور لئو (RON می باشد.

قبرس

درباره قبرس:

پایتخت این کشور نیکوزیا است زبان رسمی این کشور یونانی- ترکی و جمعیت آن 1.17 میلیون نفر واحد پول این کشور یورو می باشد.

لتونی

درباره لتونی:

پایتخت این کشور ریگا است کشورهای همسایه آن روسیه- استونی- لیتوانی- بلاروس زبان رسمی این کشور لتونیای و جمعیت آن 1.96 میلیون نفر واحد پول این کشور یورو می باشد.

لوکزامبورگ

درباره لوکزامبورگ:

پایتخت این کشور لوکزامبورگ است کشورهای همسایه آلمان-فرانسه- بلژیک زبان رسمی این کشور آلمانی- فرانسوی- لوکزامبورگی و جمعیت آن524853 نفر واحد پول این کشور یورو می باشد.

لیتوانی

درباره لیتوانی:

پایتخت این کشور ویلنیوس است شورهای همسایه لتونی- بلاروس- روسیه زبان رسمی این کشور لیتوانیایی و جمعیت آن 2.87 میلیون نفر واحد پول این کشور لیتاس لیتوانی می باشد.

مالتا

درباره مالتا:

پایتخت این کشور والتا است. زبان رسمی این کشور ایتالیایی-عربی و جمعیت آن 436 هزار نفر واحد پول این کشور یورو می باشد.

یونان

درباره یونان:

پایتخت این کشور آتن استکشورهای همسایه آن آلبانی- مقدونیه- بلغارستان- ترکیه زبان رسمی این کشور یونانی و جمعیت آن 10.75 میلیون نفر واحد پول این کشور یورو می باشد.

لهستان

درباره لهستان:

پایتخت این کشور ورشو و کشورهای همسایه آن آلمان- جمهوری چک- اسلوواکی- لیتوانی- روسیه-بلاروس و اوکراین هستند. زبان رسمی این کشور لهستانی و جمعیت آن 38.5 میلیون نفر و واحد پول این کشور زلوتی Złoty (PLN) می باشد.

پس از 2 سال اقامت در لهستان، در صورت تغییر شرایط کاری یا کارفرما، نیاز اکید به تغییر مجوز بلوکارت نمی باشد. در صورتی که دارنده بلوکارت شغل خویش را از دست بدهد، می تواند تا زمان پایان مجوز اقامتی بلوکارت در لهستان اقامت نماید.

فنلاند

درباره فنلاند:

پایتخت این کشور هلسینکی است. زبان رسمی این کشور فنلاندی و جمعیت آن 5.4 میلیون نفر و واحد پول این کشور یورو می باشد. فنلاند هرساله یکی از کشورهایی است که در صدر جدول کیفیت بالای زندگی در جهان قرار می‌گیرد.

آلمان

درباره آلمان :

پایتخت این کشور برلین است کشورهای همسایه آن بلژیک- هلند- مجارستان- چک- لهستان زبان رسمی این کشور آلمانی و جمعیت آن در سال 2018: 82.67 میلیون نفر و واحد پول این کشور یورو می باشد. آلمان کشوری صنعتی است و پیوسته نیازمند مهندسین صنایع، شیمی، کامپیوتر و مکانیک برای حفظ ثبات اقتصاد خود می باشد.

متخصصینی که دارای بیشترین شانس برای استخدام در آلمان عبارتند از:

  • مهندس کامپیوتر و فناوری اطلاعات (برنامه نویس، طراح نرم افزار، متخصص شبکه و ...)
  • کلیه شاخه های مهندسی (کامپیوتر، مخابرات و ...)
  • پزشکی و درمان (پزشک، پرستار، دندانپزشک، انکولوژیست، متخصص زنان، متخصص خون شناسی و ... )
  • دانشمندان، محققین و اساتید دانشگاهی
  • ریاضیدانان
  • طراحان گرافیست

آلمان در مجموع دارای بیش از 1 میلیون فرصت شغلی است

تنها در سال 2012، 346 هزار شرکت جدید در آلمان افتتاح شده اند که نیاز به جذب نیروی کاری متخصص مهاجر را افزایش داده است

با توجه به بسیاری شرایط، در حال حاضر آلمان یکی از بهترین مقاصدها برای درخواست بلوکارت می باشد

بلوکارت در آلمان به مدت حداکثر 4 سال و یا به مدت اعتبار قرارداد کاری متقاضی صادر می گردد؛ علاوه بر این، دارنده بلوکارت می تواند پس از گذشت 33 ماه از زمان اقامت خود در آلمان جهت اقامت دائم درخواست دهد. در صورت دارا بودن حداقل الزامات دانش زبان آلمانی، دارنده بلوکارت می تواند حتی پس از 21 ماه برای اقامت دائم درخواست دهد.

علاوه بر این، همسر/پارتنر متقاضی اصلی نیازی به دانستن زبان آلمانی نداشته و می تواند مجوز اشتغال نامحدود دریافت کند

پس از 18 ماه اقامت در آلمان، دارنده بلوکارت می تواند بدون نیاز به درخواست برای اخذ ویزای جدید یا بلوکارت به کشورهای دیگر عضو اتحادیه اروپا نقل مکان کند

یک مجوز اقامت یا بلوکارت اتحادیه اروپا به صورت مجازی شبیه به یک فرد ساکن/مقیم "نرمال" برای مقاصد مهاجرتی می باشد؛ با این تفاوت که الزامات و آزمون های بسیار سختگیرانه تری اعمال خواهند شد چرا که از همان ابتدا اجازه اقامت 4 ساله به فرد اعطا می گردد و پس از گذشت 3.5 سال، متقاضی واجد شرایط درخواست برای اقامت دائم می باشد- که درخواست در این حالت بسیار ساده تر از مقیم "نرمال" می باشد.

اتریش

درباره اتریش:

پایتخت این کشور وین است کشورهای همسایه آن چک- مجارستان- آلمان- ایتالیا- سوئیس- اسلواکی زبان رسمی این کشور آلمانی و جمعیت آن 8.747 میلیون نفر و واحد پول این کشور یورو می باشد

دارا بودن بلوکارت اتریش امکان استقرار موقت و اشتغال نزد یک کارفرمای معین را برای دارنده فراهم می سازد.

مدت اعتبار بلوکارت اتریش 2 سال می باشد

دارنده بلوکارت اتریش می تواند پس از حداقل 21 ماه اشتغال و اقامت در اتریش، جهت اخذ RWR اتریش درخواست دهد

امکان ملحق شدن فوری اعضای خانواده

امکان اشتغال برای اعضای خانواده

امکان اخذ اقامت دائم اتریش

پس از 2 سال اقامت در اتریش امکان جابجایی به سایر کشورهای عضو پیمان بلوکارت وجود دارد

در خصوص اتریش، نیازی به اثبات مهارت زبان آلمانی نیست. تنها داشتن مدرک دانشگاهی و یک پیشنهاد شغلی رسمی کفایت می کند.

حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی (در عمل مدرک کارشناسی ارشد توصیه می شود)

اسپانیا

درباره اسپانیا:

پایتخت این کشور مادرید است کشورهای همسایه فرانسه- آندورا - پرتغال زبان رسمی این کشور اسپانیایی و جمعیت آن 45.56 میلیون نفر و واحد پول این کشور یورو می باشد.

استونی

درباره استونی:

پایتخت این کشور تالین است کشورهای همسایه روسیه - لتونی زبان رسمی این کشور استونیایی و جمعیت آن 1.31 میلیون نفر و واحد پول این کشور یورو می باشد.

اسلوونی

درباره اسلوونی:

پایتخت این کشور لیوبلیانا است کشورهای همسایه اتریش- مجارستان- کرواسی- ایتالیا زبان رسمی این کشور اسلونیایی و جمعیت آن 2.06 میلیون نفر و واحد پول این کشور یورو می باشد.

اسلواکی

درباره اسلواکی:

پایتخت این کشور براتیسلاوا و کشورهای همسایه آن جمهوری چک- اتریش-لهستان- اوکراین و مجارستان است. زبان رسمی این کشور اسلوواک و جمعیت آن 5.4 میلیون نفر و واحد پول این کشور یورو می باشد.

ایتالیا

درباره ایتالیا:

پایتخت این کشور رم است کشورهای همسایه اتریش- فرانسه- واتیکان- اسلوونی- سوئیس- سان مارینو زبان رسمی این کشور ایتالیایی و جمعیت آن 60.6 میلیون نفر و واحد پول این کشور یورو می باشد.

مدت اعتبار بلوکارت ایتالیا 2 تا 3 سال بوده و امکان ملحق شدن خانواده نیز وجود دارد

با وجود اینکه خدمات بلوکارت در ایتالیا نیز ارائه می گردد، اما عموما صدور این اجازه اقامت و کار صرفا به صلاحدید مقامات مهاجرتی بستگی دارد و معمولا تنها افراد VIP و متخصصین دارای تخصص های استثنایی می توانند صاحب این مجوز شوند

بسیاری از رده های شغلی می توانند واجد شرایط اخذ بلوکارت ایتالیا شوند؛ البته در طرح بلوکارت ایتالیا، چندین سطح شغلی وجود دارد که عبارتند از سطح 1 (مدیران ارشد)؛ سطح 2 (متخصصین فناوری اطلاعات، مهندسین، پزشکان، دانشمندان و اساتید حوزه کشاورزی)؛ سطح 3 (تکنسین ها، حسابداران، تکنسین آزمایشگاه، مددکاران و ...)

اخذ ویزای ورود برای آن دسته از دارندگان بلوکارت که در حال حاضر در اروپا زندگی نمی کنند، اجباری می باشد

پس از 18 ماه اقامت و اشتغال در ایتالیا بر مبنای بلوکارت، دارنده می تواند در سایر کشورهای عضو طرح مشغول به کار شود

دارندگان بلوکارت می توانند اعضای خانواده خود را نیز به ایتالیا بیاورند

پس از 5 سال اقامت و اشتغال در ایتالیا، متقاضی می تواند برای اخذ اقامت دائم ایتالیا درخواست دهد

بلژیک

درباره بلژیک:

پایتخت این کشور بروکسل است کشورهای همسایه آن هلند- آلمان- لوکزامبورگ- فرانسه زبان رسمی این کشور فرانسوی- هلندی-آلمانی و جمعیت آن 11.35 میلیون نفر و واحد پول این کشور یورو می باشد.

بلژیک دارای ارزانترین و ساده ترین شرایط اخذ اقامت و سیتیزن شیب در اروپا می باشد

موقعیت مرکزی بلژیک از جمله مزایا آن می باشد: فاصله 2 ساعتی با لندن، 1 ساعت و نیم با پاریس، 1 ساعت و نیم با آلمان، 2 ساعت با لوکزامبورگ و 2 ساعت با هلند

بلژیک کشوری ایده آل برای شهروندان غیر اروپایی به منظور ایجاد و گسترش کسب و کار و انتقال خانواده به اتحادیه اروپا می باشد

کیفیت بالای زندگی و میزان معتدل نرخ مالیات از جمله ویژگی های برجسته بلژیک می باشد

بلوکارت بلژیک یک زیرمجموعه از مجوزکار (Work Permit) محسوب می شود که اجازه اقامت طولانی مدت را به متخصصینی که سالانه حداقل درآمد 50 هزار یورو داشته باشند تعلق می گیرد. این طرح از سپتامبر 2012 در بلژیک به اجرا درآمده است.

مدت اعتبار بلوکارت بلژیک حداکثر 4 سال و با قابلیت تمدید سالانه می باشد

پس از یافتن کارفرما در بلژیک، متقاضی می تواند برای بلوکارت اقدام کند، اما صدور بلوکارت اتجادیه اروپا تنها در صورتی امکان پذیر است که کارفرما ابتدا برای وی یک اجازه کار مشروط از مقامات محلی تهیه کند که دارای 90 روز اعتبار است، بلوکارت بلژیک به مدت 13 ماه معتبر بوده و امکان تمدید آن به مدت 3 سال وجود دارد.

بلغارستان

درباره بلغارستان:

پایتخت این کشور صوفیه است کشورهای همسایه آن رومانی- صربستان- مقدونیه- یونان- ترکیه زبان رسمی این کشور بلغاری و جمعیت آن 7364570 نفر و واحد پول این کشور لف (BGN) می باشد.

مدت اعتبار بلوکارت بلغارستان 2 سال بوده و امکان ملحق شدن اعضای خانواده نیز وجود دارد

مدت اعتبار مجوز اقامتی صادر شده برای شخص 3 ماه بیش از مدت اعتبار قرارداد کاری- حداکثر 2 سال- خواهد بود؛ یعنی در مجموع 2 سال و 3 ماه

حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی (در عمل مدرک کارشناسی ارشد توصیه می شود)

پرتغال

درباره پرتغال:

پایتخت این کشور لیسبون است. زبان رسمی این کشور پرتغالی و جمعیت آن 10.5 میلیون نفر و واحد پول این کشور یورو می باشد. پرتغال غربی‌ترین کشور سرزمین اصلی اروپاست و خاک پرتغال به همراه تنها همسایه خود اسپانیا شبه‌جزیره ایبری را تشکیل می‌دهد.

کرواسی

درباره کرواسی:

پایتخت این کشور زاگرب است کشورهای همسایه ان صربستان- بوسنی- مونته نگرو زبان رسمی این کشور کرواتی و جمعیت آن 4284889 نفر و واحد پول این کشور کونا (HRK) می باشد.

در صورتی که متقاضی در زمره اتباع خارجی کشورهای جهان سوم و دارای تخصص لازم باشد، می تواند برای بلوکارت اتحادیه اروپا (EU Blue Card) در قبرس اقدام نماید.

با استفاه از بلوکارت، متقاضی از حق کار و زندگی در کرواسی بهره مند می شود و همچنین اعضای خانواده می توانند وارد کرواسی شده و در آن اقامت گزینند.

Blue Card به دارنده خود اجازه کار و اقامت در کرواسی را می دهد و اعتبار اولیه آن 2 سال بوده اما قابل تمدید پیوسته می باشد.

مجارستان

درباره مجارستان:

پایتخت این کشور بوداپست است کشورهای همسایه آن اسلوواکی- رومانی- اوکراین- صربستان-کرواسی- اسلوونی و زبان رسمی این کشور مجاری و جمعیت آن 9.81 میلیون نفر و واحد پول این کشور فورینت (HUF) می باشد.

حداکثر مدت اعتبار بلوکارت مجارستان 2 سال می باشد

امکان اخذ اقامت دائم

مجوزهای اقامتی صادر شده برای مدت معین از طریق یک پروسه اداری واحد با مجوز کار می باشند